Creamy Cheesy Portobello
Creamy Cheesy Portobello
Portobellosvampar med krämig tomat- och fetaostfyllning
Ingredients
Portobellosvamp
- 4 stora portobellosvampar
- 15 små tomater (cocktailtomater)
- 1 paket fetaost
- 1-2 vitlöksklyftor
- 4 msk parmesan
- Färska örter
- Salt och peppar
Örtdipp
- 300 g yoghurt
- 150 g gräddfil
- 1 knippe färsk gräslök
- 1 knippe färsk persilja
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 1 tsk paprikapulver
- 1 vitlöksklyfta
- Salt och peppar
Directions
1
Värm grillen till ca 200 grader.
2
Skölj svamparna, tomaterna och örterna snabbt i vatten och ta bort stjälkarna på svamparna med en kniv.
3
Skär tomaterna i små bitar, smula sönder fetaosten, finhacka de färska örterna och lägg det i en skål tillsammans med de pressade vitlöksklyftorna. Blanda allt och smaka av med salt och peppar.
4
Fyll svamparna med tomat-fetaost-blandningen och strö över riven parmesan.
5
Stek de fyllda portobellosvamparna ca 10–15 minuter på grillen.
Använd helst en Plancha/grillplatta eller en grillform.
Så snart fyllningen blivit krämig och svamparna är mjuka är det dags att servera dem. Smaklig måltid!
Vårt tips:
Piffa upp smakupplevelsen ännu mer med en fräsch sommaraktig örtdipp med yoghurt.
Du behöver bara 10 minuters tillagningstid, färska örter, lite kryddor, yoghurt, gräddfil och en saftig citron.
Skölj de färska örterna noga, torka och finhacka dem. Lägg örterna i en skål med yoghurt och gräddfil, tillsätt lite citronsaft och den pressade vitlöksklyftan och blanda alla ingredienserna. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar – sedan är allt klart!
Made This Recipe?
Klicka på stjärnorna för att betygsätta den.