Peri Peri Tomahawk Steak

Peri Peri Tomahawk Steak

10 min
45 min
2

Saftig tomahawkbiff med syrligt stark Peri Peri-sås

Ingredients

Till biffen

  • 1 Tomahawk Steak
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk Solrosolja

Till såsen

  • 0,5 röd paprika
  • 3 Jalapeño (färska, urkärnade och grovhackade)
  • 6 chilifrukter (färska, grovhackade)
  • 6 vitlöksklyftor
  • 4 stora basilikablad
  • 2 msk färsk oregano
  • 40 g hackad lök
  • 224 g olivolja
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • Lite citronsaft (smaka av)
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 60g mörk vinäger (valfritt)

Directions

Step 19
1
Låt tomahawkbiffen vila i rumstemperatur (ca 3 timmar innan den ska grillas)
2
Värm grillen till maxtemperatur
3
Pensla grillen med olja före grillningen och krydda den
4
Grilla biffen på alla sidor vid hög temperatur (över 250 °C), så att den får en vacker skorpa och en härlig stekarom. Efter halva tiden kan du vända biffen 90°, så att den får ett fint grillmönster.
5
Låt den sedan dra på svag värme (ca 140 °C) tills den är färdig. Det tar ca 20–30 minuter. Det beror självklart på biffens tjocklek och önskad kärntemperatur. Använd en grilltermometer för att mäta rätt kärntemperatur. Rätt kärntemperatur: 55 grader
6
Ta bort biffen från grillen när den är ungefär 2 °C under den bestämda temperaturen och låt den vila 5 minuter.
7
Sedan trancherar du köttet och avrundar med salt och peppar från kvarnen. Smaklig måltid!
8
Tillaga såsen:Lägg alla torra ingredienser i en matberedare eller mixer och mixa till önskad konsistens. Bestäm själv om du vill ha en slät puré eller en sås med lite grövre bitar.
9
Koka Piri Piri-såsen i en gryta på svag värme i 10 minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt lite citronsaft och vinäger om du vill ge såsen lite syrlig kryddighet.
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klicka på stjärnorna för att betygsätta den.
Questions