Hur grillar man med ett roterande spett?
Hur grillar man med ett roterande spett?
Tack vare det elektriska roterande spettet från Char-Broil behöver du inte längre besöka grillhyllan i saluhallen. Från och med nu är det enkelt att själv grilla saftiga spett på din gasolgrill med roterande spett hemma!
Directions
En grill med roterande grillspett är bra att använda vid större köttbitar eller hela djur som kyckling, gris eller kalkon. Lammkotletter, fläsklägg och rostbiff passar också bra för att tillaga som stek på roterande spett i gasolgrill. Köttet träs då på ett långt grillspett som roterar i långsam och jämn takt. På så sätt grillas köttet jämnt på alla sidor vid konstant temperatur – även när det grillas en längre tid – och behåller all sin härliga köttsaft.
Här är några enkla tumregler för att grilla med spett:
Köp rätt roterande spett
Tänk på att köpa ett roterande spett som roterar i konstant hastighet. På det sättet grillas köttet jämnt och snabbt och förlorar inte för mycket vätska. Char-Broil har flera modeller som passar till olika grillar. Det universella roterande spettet och det roterande premiumspettet är exempelvis tillverkade med en utdragbar stång för att passa de flesta grillar med 2–4 brännare. Du kan alltså köpa en gasolgrill på webben utan att prova den innan.Marinader och såser
Vid grillning med roterande spett ska sockerhaltiga BBQ-såser först strykas på köttet ungefär tio minuter före grillningen är klar eftersom det annars finns risk att de bränns vid.Balansera väl
Tänk på att trä på spettet i mitten för att det ska grillas jämnt.
1
Grilla hel kyckling på roterande spett
Forma kycklingen så att den blir så rund som möjligt.
2
Korsa benen och bind fast dem med kökstråd. Gör samma sak med vingarna. Bind samman dem under skuldrorna, över spetsarna och bakom kycklingens rygg.
3
För grillspettet genom bröstet, parallellt med ryggraden. Det ska föras ut från den bakre öppningen. Se till att spettet sitter i mitten.
4
Fäst nu spettets hållare i kycklingens bröst- och stjärtområde. Tänk på att de ska sitta åt ordentligt så att kycklingen inte glider.
5
Rulla spettet mellan båda händerna innan du fäster det i grillen. Spettet ska kunna rullas jämnt och lätt. Om en sida är tyngre sitter kycklingen inte balanserat. Flytta på hållarna vid behov.
1
Grilla gris-, nöt- eller lammkött på spett
För grillspettet genom mitten av köttbiten längs med köttfibrerna.
2
Fäst hållarna och kontrollera om köttbiten är balanserad. Om köttet sitter obalanserat, flytta på hållarna vid behov. En obalanserad köttbit belastar motorn på ett onödigt sätt.