Surf´n´Turf
Surf´n´Turf
Lax, räkor och oxfilé-tataki.
Ingredients
För bifftataki
- 1 mittparti av en argentinsk oxfilé
För bifftataki:
- Havssalt
- svartpeppar från pepparkvarnen
- 1 liten ingefärsknöl
- 2 limefrukter
- 1 msk ljus sojasås
- 1 skvätt sesamolja
- 1 skvätt mirin (japanskt kryddrisvin)
- 1 gul paprika
- 2 st. laxfiléer från Costa
- En skvätt olivolja, extra vergine
för BBQ-räkorna:
- 8 st. Pacific Prawns från Costa
„Eggerts all time favorite Rub“
- 3 delar havssalt, grovmalet
- 1 del brunt rörsocker
- 1 del vitlökspulver
- 1 del cayennepeppar
- 1 del anisfrön
- 1 del korianderfrön
Directions
1
Lägg i en stekplatta på ena sidan av grillen och värm upp hela grillen.
2
Börja med att krydda oxfilén med havs-salt och svartpeppar och ställ den åt sidan. Blanda alla rub-ingredienserna och stöt dem i en mortel.
3
Dela paprikan i fyra delar, ta bort kärnorna och lägg dem direkt med skinnet nedåt på grillgallret. Grilla oxfilén snabbt på alla sidor på stek-plattan och ställ den åt sidan igen.
Hot Tip
The Performance PRO grill comes with a built-in griddle plate that’s perfect for vegetables and scrambled or fried eggs.
4
Salta laxfilén och krydda räkorna med Eggerts rub. Grilla laxen från un-dersidan på stekplattan, men vänd den inte. Den är färdig när den fortfarande är lätt glasartad på ovansidan.
5
Stek räkorna också på stekplattan, droppa över lite olivolja och ta bort dem från stekplattan.
6
När paprikan blivit svart tar du bort den från grillgallret och lägger den i en skål och täcker över den.
7
Skär oxfilén i tunna skivor och lägg upp den på ett fat. Marinera det hela med lite nyriven ingefära, lite rivet skal och saft från en limefrukt samt lite sojasås och mirin.
8
Till sist avrundar du med några drop-par sesamolja över det hela, sedan drar du bort skinnet från paprikan och skär den i småbitar och fördelar dem över tatakin. Fördela lite ”pulled lax”, servera räkorna och ...
9
Smaklig måltid!
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klicka på stjärnorna för att betygsätta den.