Spice up your Fish TABASCO®

Spice up your Fish TABASCO®

10 min
25 min
6

Marinerad laxfilé i het TABASCO®-sås

Lax är tack vare sin fina smak en av de mest omtyckta fiskarna på matbordet och dessutom en riktig allrounder i köket. Lax har ett fast och lättrosa till orangerött kött och kan tillagas på många olika sätt. Lax kan vara rå, inlagd, marinerad, flamberad, rökt, kokt, stekt och självklart även grillad. Fisken innehåller viktiga vitaminer och en hög andel omega-3-fettsyror och anses därför vara särskilt hälsosam. Att grilla lax är inte svårt med vår TRU-Infrared™-gasolgrill. Med TRU-Infrared™-grillsystemet slipper du bekymret med uppflammande lågor samtidigt som värmen sprids jämnt och du får upp till 50 % saftigare grillprodukter.

Ingredients

  • 1.4 kg laxfilé

TILL GLASYREN

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk skogshonung
  • 1-2 msk havssalt
  • 2-3 msk Chipotle Tabasco® Sauce

TILL TOPPINGEN

  • 8 grillade kumquats
  • 1-2 små röda chilifrukter
  • 4-6 salladslökar
  • 2-3 msk Chipotle Tabasco® Sauce
  • 1-2 msk limesaft
  • 1 msk honung
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk äppelvinäger
  • 1 knippe mynta
  • Färsk koriander
  • Havssalt
  • Lime

Ingredient Tips

HOT TIP
Den heta såsen TABASCO® Chipotle Sauce är en fräck kontrast till honungen.

Directions

Step 15
1
Blanda ingredienserna till glasyren i en liten kastrull.
2
Grilla laxen på skinnsidan utan lock tills den nästan är genomstekt (linda eventuellt in den i bakplåtspapper för bättre skydd). Rör inte på laxen, låt den genomstekas helt från den ena sidan och pensla med glasyr var femte minut. Laxen är klar när skinnet undertill har kolnat men ovanytan fortfarande är lätt skimrande.
3
Grilla kumquatsen bredvid fisken.
4
Grovhacka salladslökarna, chilifrukterna, koriandern och myntan och rör samman i en skål med resten av ingredienserna till toppingen.
5
Skär de grillade kumquatsen i små skivor, lägg dem i toppingen och lägg upp alltsamman på laxen.
Tags:
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klicka på stjärnorna för att betygsätta den.
Questions