Spansk dröm – fylld öring med saftig apelsinkryddblandning

Spansk dröm – fylld öring med saftig apelsinkryddblandning

10 min
20 min
2

Fylld öring med saftig apelsinkryddblandning

Ingredients

  • 2 medelstora öringar (ca 500 g)
  • 2 apelsiner
  • 2 kvistar timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 chilifrukter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 medelstora lökar
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar

Ingredient Tips

Vårt tips:
Rök öringen för att ge mer smak åt rätten. Våra aromspån tar fram mer smak i dina grillrätter. Prova med olika marinader, rökspån eller örter – låt fantasin få fritt utlopp. Och övning ger ju färdighet, så prova dig fram!

Directions

Step 18
1
Skölj den fjällade fisken, badda den torr, pensla med olja och salta.
2
Sätt SMART-E på låg till medelhög värme.
3
Skär apelsinerna med skalet i tärningar och skär löken och vitlöken i skivor. Grovhacka örterna och blanda alla ingredienser med varandra.
4
Fyll fiskens bukhåla med apelsinkryddblandningen.
5
Lägg öringen på grillplattan/grillgallret och stek den kraftigt några minuter på båda sidor.
6
Stäng locket och låt fisken steka i ca 15–20 minuter vid 160 °C (stektiden beror på fiskens tjocklek). Pensla fisken med lite olivolja igen.
7
Ta din favoritgrönsak och lägg den några minuter vid fisken, tills den har lite tuggmotstånd.
8
När fisken har en kärntemperatur på 65 grader är den färdig att serveras. Om du inte har en grilltermometer till hands kan du dra försiktigt i fiskens ryggfena. Om den lossnar lätt är fisken klar.
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klicka på stjärnorna för att betygsätta den.
Questions