Spansk dröm – fylld öring med saftig apelsinkryddblandning
Spansk dröm – fylld öring med saftig apelsinkryddblandning
Fylld öring med saftig apelsinkryddblandning
Ingredients
- 2 medelstora öringar (ca 500 g)
- 2 apelsiner
- 2 kvistar timjan
- 2 kvistar rosmarin
- 2 chilifrukter
- 2 vitlöksklyftor
- 2 medelstora lökar
- Olivolja
- Salt
- Peppar
Directions
1
Skölj den fjällade fisken, badda den torr, pensla med olja och salta.
2
Sätt SMART-E på låg till medelhög värme.
3
Skär apelsinerna med skalet i tärningar och skär löken och vitlöken i skivor.
Grovhacka örterna och blanda alla ingredienser med varandra.
4
Fyll fiskens bukhåla med apelsinkryddblandningen.
5
Lägg öringen på grillplattan/grillgallret och stek den kraftigt några minuter på båda sidor.
6
Stäng locket och låt fisken steka i ca 15–20 minuter vid 160 °C (stektiden beror på fiskens tjocklek). Pensla fisken med lite olivolja igen.
7
Ta din favoritgrönsak och lägg den några minuter vid fisken, tills den har lite tuggmotstånd.
8
När fisken har en kärntemperatur på 65 grader är den färdig att serveras. Om du inte har en grilltermometer till hands kan du dra försiktigt i fiskens ryggfena. Om den lossnar lätt är fisken klar.
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klicka på stjärnorna för att betygsätta den.