For the Sausagelovers

For the Sausagelovers

10 min
20 min
2-4

Vild hot dog med chipotlekräm, cheddarost och äppel-dill-salsa.

Ingredients

  • 4 vildsvinskorvar från Waldgourmet
  • 4 söta mjölkrullar
  • 160 g riven cheddarost
  • 1-2 medelstora silverlökar

TILL CHIPOTLEKRÄMEN

  • 40 ml mjölk med 3,5 % fett
  • 160 ml vegetabilisk olja
  • Havssalt
  • Brunt rörsocker
  • saften från 1 limefrukt
  • chipotle-chili efter egen smak

TILL ÄPPEL-DILL-SALSAN

  • 1 Granny Smith-äpple
  • lite färsk dill
  • 1 skvätt äppelcidervinäger
  • 1 msk kallpressad olivolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa brunt rörsocker

Directions

Step 17
1
Låt grillen bli varm först och dela lökarna i 2 halvor.
2
Grilla korven och lägg lökhalvorna med snittytan nedåt på grillen och skär upp brödet.
3
Ta en mixerbehållare och tillsätt alla ingredienserna till chipotlekrämen förutom oljan i den. Medan du mixar droppar du sedan i oljan, så får du en krämig majonnäs. Till sist skär du dina chipotle-chilin i småbitar och tillsätter dem i majonnäsen.
4
Till salsan skär du äpplet i småbitar och marinerar med en skvätt vinäger och olja plus en nypa salt och en nypa socker. Sedan plockar du dillen från stjälkarna och tillsätter den.
5
Bred chipotlekräm på det uppskurna brödet, lägg den grillade korven i brödet och strö cheddarost över den. Grovhacka löken och lägg den också i brödet.
6
Och till sist toppar du det hela med äppel-dill-salsan.
7
Smaklig måltid!
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klicka på stjärnorna för att betygsätta den.
Questions