The Holy Lamb Rib

The Holy Lamb Rib

20 min
24 tim
3 tim
4-6

Revben av lamm med tomater, purple curry och Jack Daniel’s honey med citron- och persiljesallad

Om man vill grilla revben av lamm för flera personer kan man köpa en hel lammrygg. Lammryggen (på franska Carré d’agneau) tillskärs lodrätt längs ryggraden och har 16 revben eller kotletter. För lammkarré avlägsnas de översta 5 cm av revbenet från fettet. Denna metod kallas för ”frenching” i USA eftersom lammkarréer ofta tillskärs på detta sätt i Frankrike.

Om du vill halstra citronerna till detta recept får din gasolgrill snabbt upp temperaturen utan öppna lågor tack vare SureFire®-tändningen.

Ingredients

  • ca. 1,8 kg båda djurets revbensdelar

TILL MARINADEN

  • 1 liten burk tomater, Mutti
  • 3 msk Purple Curry, Ingo Holland
  • 6 cl Jack Daniel's Honey
  • 30 g havssalt
  • 1 msk ljust muscovadosocker

TILL SALLADEN

  • 4 hela ekologiska citroner
  • 1 hel persiljerot
  • 150 g bladpersilja
  • 3 tbsp. jungfruolivolja
  • Svartpeppar i pepparkvarn

Ingredient Tips

HOT TIP
Om du halstrar citronerna karamelliseras fruktsockret och ger en fantastisk smak. Tack vare vår SureFire®-tändning helt utan öppna lågor kommer din gasolgrill snabbt upp i höga temperaturer.

Directions

Step 14
1
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden, halvera båda revbensdelar och marinera.
2
Låt vila i kylskåp 1–2 dagar i vakuumförpackade plastpåsar eller i en väl försluten gryta. Rök sedan revbenen i upp till tre timmar vid lägsta temperatur.
3
Skär persiljeroten i tunna stora skivor och halstra på gallret tillsammans med citronhalvorna. Lägg sedan persiljeroten och den grovhackade persiljan i en skål, pressa ut citronsaften och det karamelliserade fruktköttet.
4
Tillsätt olivolja, salt, socker och färskmalen svartpeppar enligt smak.
Made This Recipe?
Klicka på stjärnorna för att betygsätta den.
Questions