Chicken delight

Chicken delight

10 min
25 min
4

Kikok-kycklingbröst med Eggerts all-time-favorite rub” och gröna grönsaker.

Ingredients

  • 4 Kikok kycklingbröst
  • 2 nävar mangold
  • 50 g torkade tomater
  • 1 medelstor rödlök
  • 100 g Provolone
  • Tabasco Sriracha
  • havssalt
  • lite riven muskotblomma
  • lite brunt socker
  • Olivolja, extra vergine

„Eggerts all time favorite Rub“

  • 3 delar havssalt, grovmalet
  • 1 del brunt rörsocker
  • 1 del vitlökspulver
  • 1 del cayennepeppar
  • 1 del anisfrön
  • 1 del korianderfrön

Directions

Step 16
1
Först blandar du alla rub-ingredienserna och stöter dem i en mortel. Sedan gnider du in kyckling- brösten med lite olja och sedan gnider du in dem med rikligt med rub och låter dem stå i 10 minuter.
2
Koka upp vatten på sidobrännaren ha kallt vatten till hands för att kyla av med. Salta det kalla och det kokande vattnet. Blanchera mangolden i ca 20 sekunder och kyl sedan snabbt av det i kallvattnet, helst i isvatten. Sedan plockar du av bladen från stjälkarna. Skär lökarna och de torkade tomaterna i grova skivor.
3
Värm upp grillen till 200 °C. Börja grilla kycklingbrösten. Använd en stektermometer för att grilla kycklingbrösten tills temperaturen i kärnan når upp till 84 °C. Samtidigt lägger du mangolden tillsammans med löken och de torkade tomaterna och den rivna Provolone-osten och kryddorna i din Chef's Delite och stänger locket till grillen.
Hot Tip
I Performance PRO Line är grillpannan Chef's Delite integrerad direkt i värmeräcket - perfekt för grönsaker och mindre grillade rätter.
4
Om du vill kan du skära mangoldstjälkarna i stora bitar och lägga dem också på grillen. Efter ca 6 minuter vänder du på kycklingbrösten och stänger locket igen.
5
Så snart temperaturen i kärnan når 84 °C borde grönsakerna också vara färdiga.
6
Låt köttet vila i 3 minuter innan du skär upp det. Tranchera kyckling- brösten och lägg upp dem tillsammans med grönsa- kerna, den smälta osten och stjälkarna och tillsätt en skvätt Tabasco Sriracha och njut av en härlig måltid!
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klicka på stjärnorna för att betygsätta den.
Questions