The Drunken Chick

The Drunken Chick

15 min
1 tim 30 min
4

Hel vårkyckling fylld med Jack Daniel’s Tennessee Honey Whisky och brownie

För att grilla en vårkyckling bör du låta den ligga i Jack Daniel’s-marinaden i minst en timme (eller gärna över natten). Ta ut kycklingen ur kylskåpet ca 15 minuter innan tillagningen så att köttet anpassas till rumstemperaturen innan det grillas. 

Förutom att använda smokern  kan kycklingen också grillas direkt på grillgallret. Skär i så fall kycklingen till vänster och höger längs ryggraden med en kycklingsax för att kunna avlägsna ryggraden. Nu kan du vika ut kycklingen och lägga den platt på grillen. Förvärm grillen först på medelhög värme och stryk på olja på gallret. Sedan ska kycklingen först halstras på skinnsidan. Självklart kan du även grilla vårkycklingen hel i ett stycke. Det blir rena barnleken på vår Char-Broil  Premium Rotisserie.

Ingredients

  • 4 vårkycklingar
  • 150 g brownie (jepp!)
  • 150 g vitt bröd
  • 80 ml mjölk
  • 50 g smör
  • 80 ml Jack Daniel‘s Honey
  • 30 ml honung
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • Hampasnöre

Ingredient Tips

HOT TIP
Vårkycklingen blir extra mör och saftig i vår Digital Smoker. Den avtagbara termometern på Digital Smoker gör att du kan följa grillningsförloppet mycket noggrant.

Directions

Step 13
1
Tillaga marinaden genom att tillsätta en matsked vardera av paprikapulver, salt, peppar och honung samt 3 matskedar olivolja och marinera kycklingen ordentligt.
2
Fördela eller skär brownien och brödet i små bitar. Gör sedan fyllningen med mjölk, salt, peppar och smör och smaka av. Fördela fyllningen mellan de 4 kycklingarna.
3
Knyt fast kycklingarna med hampasnöret, häng i smokern och rök vid 120 °C i ungefär 1,5 timme.
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klicka på stjärnorna för att betygsätta den.
Questions