The Drunken Chick
The Drunken Chick
Hel vårkyckling fylld med Jack Daniel’s Tennessee Honey Whisky och brownie
För att grilla en vårkyckling bör du låta den ligga i Jack Daniel’s-marinaden i minst en timme (eller gärna över natten). Ta ut kycklingen ur kylskåpet ca 15 minuter innan tillagningen så att köttet anpassas till rumstemperaturen innan det grillas.
Förutom att använda smokern kan kycklingen också grillas direkt på grillgallret. Skär i så fall kycklingen till vänster och höger längs ryggraden med en kycklingsax för att kunna avlägsna ryggraden. Nu kan du vika ut kycklingen och lägga den platt på grillen. Förvärm grillen först på medelhög värme och stryk på olja på gallret. Sedan ska kycklingen först halstras på skinnsidan. Självklart kan du även grilla vårkycklingen hel i ett stycke. Det blir rena barnleken på vår Char-Broil Premium Rotisserie.
Ingredients
- 4 vårkycklingar
- 150 g brownie (jepp!)
- 150 g vitt bröd
- 80 ml mjölk
- 50 g smör
- 80 ml Jack Daniel‘s Honey
- 30 ml honung
- Rapsolja
- Salt
- Svartpeppar
- 1 msk rökt paprikapulver
- Hampasnöre