”The Italian Veggie-Toast” – med grönsakssalsa från grillen

”The Italian Veggie-Toast” – med grönsakssalsa från grillen

10 min
10 min
2

Surdegsbröd med grönsakssalsa, parmesanost (Parmigiano Reggiano) och färska örter.

Grönsaker på grillen? En riktigt god sak!

Här hittar du en liten översikt över ungefärliga tillagningstemperaturer. Tumregeln är: ju mer vatten grönsakerna innehåller, desto varmare ska de grillas.

Ingredients

  • 4 skivor surdegsbröd av vetemjöl (fingertjocka)
  • 2 zucchinin
  • 2 auberginer
  • 2 bifftomater
  • 2 gula paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 huvud rökt vitlök
  • En del kallpressad olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar från kvarnen

Till toppingen:

  • Mejram eller oregano
  • Grekisk basilika (med små blad)
  • Fänkål eller dill
  • 200g parmesanost (Parmigiano Reggiano åt gången)

Ingredient Tips

Rök vitlöken själv
Rök vitlöken själv
Vitlöken kan antingen köpas in färdigrökt eller också kan man enkelt röka den själv på grillen. Använd dig till exempel av våra rökflis genom att kasta dem på den förvärmda grillens grillgaller. Använd sedan en vass kniv för att sticka hål kring hela vitlökshuvudet så att röken kan tränga in lättare. Placera huvudet med spetsen något uppåt på gallret och rök i ca 45 till 70 minuter vid 90 grader och rök med stängt lock.

Directions

Step 17
1
Förvärm grillen till ca 300–350 °C. Halvera sedan zucchinin, paprikorna, auberginerna och bifftomaterna och lägg på den heta grillen och grilla så att de blir svarta på alla sidor. Ingen fara – det ska se förkolnat ut! Halvera det rökta vitlökshuvudet och lägg på grillgallret med snittytan nedåt. Det måste inte bli svart, men får bli det.
2
Så fort grönsakerna ser elegant svarta ut på utsidan är de också klara och härligt mjuka på insidan. Nu kan du skrapa ut fruktköttet och dra bort det från de förkolnade skalen. (De svarta skalen kan tas bort.) Ta en matsked eller en knivrygg till hjälp. Kärna även ur paprikan.
3
Ta bort den grillade vitlöken från grillen och tryck ut vitlöksklyftorna ur huvudet.
4
Skär upp brödet och grilla det på båda sidorna vid ca 280 °C.
5
Grovhacka under tiden grönsakerna och lite av den rökta vitlöken (mängd efter tycke och smak), grovhacka, blanda ordentligt, salta och peppra.
6
Ta nu det knapriga brödet från grillen och tillsätt grönsakssalsan.
7
Nu är det dags för toppingen: Allt efter smak kan du strö över lite saltflingor, hyvla färsk parmesanost, skvätta lite olivolja, lägga på färska örter och ... smaklig måltid!
Suggested for this recipe

Endast en knapptryckning bort för en äkta grillupplevelse. Nya SMART-E

Med hjälp av den eldrivna SMART-E-grillen kan du ställa in temperaturen exaktare än någonsin med SMART PRECISION Technology. Och tack vår patenterade TRU‑Infrared™ Technology blir mat saftigare någonsin.

Technology Labels SMART-ETechnology Labels SMART-E
Made This Recipe?
Klicka på stjärnorna för att betygsätta den.
Questions