Parsnip Dreams
Parsnip Dreams
Grillade palsternackor i endivesalladsblad.
Palsternackor skördas främst under de kalla vintermånaderna. Rotfrukten har en söt och kryddig smak som påminner om morötter eller selleri. Om du vill grilla palsternackor på din gasolgrill, se till att lågan inte blir för varm för att inte bränna dem. De ska bli något spröda på utsidan och mjuka på insidan. Med hjälp av vårt patenterade TRU-Infrared™ grillsystem kan du grilla palsternackor utan att uppblossande lågor vidbränner dem och ger dem en bitter smak på ett okontrollerat sätt. Rotfrukten får en lätt gul färg vid grillning. Eftersom den tunna änden på palsternackan kan bli något seg under grillningen är det en god idé att skära bort den.
Ingredients
- 2 Stora Palsternackor
- 1 Rött Endivesalladshuvud
- Hoisinsås
- 1 msk Olivolja
- 4 Sardellfiléer
- 4 msk Kapris
- Mejram
- Persilja
- Peppar
TILL TOPPINGEN
- 1/2 Citron
Directions
1
Grilla palsternackorna i direkt värme och stryk på med Hoisinsås strax innan de är klara. Håll temperaturen medelhög när du grillar palsternackorna så att de blir lite spröda på utsidan och mjuka och möra på insidan.
Hot Tip
Grilla inte palsternackorna för varmt så att de blir spröda på utsidan och mjuka och möra på insidan.
2
Tvätta endivesalladen, avlägsna stjälken och ta bort bladen.
3
Hacka kaprisen och sardellerna, nyp av persilja och mejram och krydda med citronskal och svartpeppar.
4
Häll lite citronsaft och olivolja i salladsbladen, lägg på en halv palsternacka och lägg på toppingen.
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klicka på stjärnorna för att betygsätta den.
-
Bake to the RootsFörberedelse: 10 minCook: 1 tim2 Servings
-
”The Italian Veggie-Toast” – med grönsakssalsa från grillenFörberedelse: 10 minCook: 10 min2 Servings
-
Creamy Cheesy PortobelloFörberedelse: 25 minCook: 10 min4 Servings
-
Grönsaksspett med finessFörberedelse: 15 minCook: 10 min4 Servings