Grönsaksspett med finess
Grönsaksspett med finess
Grönsaksspett marinerade i en kryddig örtmarinad
Ingredients
Örtmarinad
- 40 ml olivolja
- 2-3 msk balsamvinäger
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 knippe basilika
- 1-2 kvistar rosmarin
- 3-4 kvistar timjan
- Salt och peppar
- 1 tsk chiliflagor (valfritt)
grönsaksspett
- 3 paprikor
- 1 rödlök
- 1 stor zucchini
- 4 tomater
- 100 g champinjoner
- Saknar du din favoritgrönsak? Inga problem! Du kan variera spetten med alla möjliga grönsaker. Ta bara dina favoritgrönsaker och kombinera precis som du vill.
Directions
1
Så gör du örtmarinaden Skölj örterna, skaka dem torra och finhacka dem
2
Skala och pressa vitlöksklyftorna
3
Blanda olivolja, balsamvinäger, pressad vitlök och finhackade örter i en skål.
4
Så gör du grönsaksspetten Skölj och urkärna/skala grönsakerna.
5
Skär de olika sorterna i lika stora, munsbitar och stick dem på trä- eller metallspett.
6
Pensla grönsaksspetten med marinad och låt dem dra i ca 1 timme i kylskåpet.
7
Värm grillen till 250 °C när grönsakerna är färdigmarinerade.
8
Lägg de marinerade grönsaksspetten på grillen och grilla dem i ca 10–15 minuter. Vänd dem emellanåt. De är klara när de är mjuka och har en lätt brun färg. Grönsaksspetten kan även grillas på höga temperaturer på Sear-brännaren med det praktiska vindskyddet inklusive hållare för GRILL+ spett, dock under betydligt kortare tid än kött.
Made This Recipe?
Klicka på stjärnorna för att betygsätta den.