”Best Steak & Eggs in the World” – med stekt ägg från grillplattan
”Best Steak & Eggs in the World” – med stekt ägg från grillplattan
Biff, stekta ägg och tärnad potatis med favabönor i tomat-lime-salsa.
Ingredients
- 2 Rib Eye Steaks (vardera 3 cm tjock eller åt gången)
- 2 stora potatisar (mjöliga)
- 2 ekologiska ägg
- 800 g favabönor (på burk eller i glas)
- 3 färgglada peperoni (stora chiliskidor)
- Havssalt
- Svartpeppar från kvarnen
- En del kallpressad olivolja
Till ”Eggerts Favorite Grill-Rub”:
- 3 msk krossat havssalt
- 1 msk brunt rörsocker
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk cayennepeppar
- 1 msk anisfrö
- 1 msk korianderfrö
Till salsan:
- 2 bifftomater
- 2 rödlökar
- 3 lime
- En aning vitlök
Directions
1
Börja med att förvärma grillen till ca 270 °C. ”Skala av” favabönorna, det vill säga ta bort skalet eftersom det inte blir mjukt under tillagningen.
2
Tvätta potatisen och skär den i ca 1 x 1 cm stora tärningar med skalet på. Krydda sedan generöst med Grill-Rub.
3
Börja med en tomat, peperoni, lök och vitlök i små bitar för salsan, tillsätt lite riven lime och limesaft och smaka av med salt och peppar.
4
Salta biffarna lätt och lägg de sedan på grillgallret som har förvärmts till 270 °C. De ska grillas 4–6 minuter på varje sida. Dela en tomat på hälften och grilla den något.
5
Stänk sedan lite olivolja på potatistärningarna på grillplattan.
6
När potatistärningarna så småningom blir genomstekta läggs även favabönorna på grillplattan. Tillsätt lite olivolja, peppar och salt.
7
Och nu då, allting klart? Glöm inte att vända på biffarna!
8
Strax innan biffarna är klara (efter ca 4–6 min per sida) ska man ta bort bönorna och potatistärningarna från grillplattan.
9
Slå sedan äggen på grillplattan och krydda med lite Rub.
Hot Tip
Se upp så att du inte kryddar på äggulan – annars får du inte fram den typiska smaken.
10
Och nu är det dags att ta biffarna från grillen. Låt köttet vila i 3 minuter. Blanda under tiden favabönorna med tomatsalsan och smaka av.
11
Skär upp biffen tillsammans med den grillade tomaten och lägg upp med potatistärningarna och bön-tomatsalsan. De stekta äggen blir kronan på verket. Tillsätt ytterligare ett stänk olivolja och lite svartpeppar från kvarnen ... Läckert! Smaklig måltid!
Suggested for this recipe
Endast en knapptryckning bort för en äkta grillupplevelse. Nya SMART-E
Made This Recipe?
Klicka på stjärnorna för att betygsätta den.