The Eye of the Tiger

The Eye of the Tiger

10 min
25 min
2

Rib-eye stek med bräserad lök och blåmögelost


Ett recept med detta namn - det måste bli en succé! För att få rätt punch behövs inte så många ingredienser: Det behövs inte så många ingredienser för att få den rätta effekten: bräserad rödlök, smält blåmögelost och en rejäl bit nötkött. Och vad passar bättre än revbensspjäll?

En klassisk nötköttsdel: Allt du behöver veta om revbensspjäll: En klassisk köttbit: Allt du behöver veta om revbensspjäll


Rib-eye är skuret från den övre revbensdelen och kallas också entrecôte. Den amerikanska styckningen, som kallas "rib-eye", tas från det övre revbenspartiet. Den franska styckningen Entrecôte ("entre = mellan" och "côte = revben") tas från det mellersta revbenet.
Rib-eye är gärna tjockt skuren och tål därför lätt temperaturer på upp till 900 grader. Som beskrivs i receptet är det därför perfekt för den brännare som ingår i Professional PRO Line-gasgrillen. Köttet läggs helt enkelt direkt på brännaren utan förberedelser - se upp, det kan bli hett!

Ingredients

  • 500 g argentinsk entrecote i skivor
  • 1 rödlök
  • 60 g blue cheese, t.ex. gorgonzola eller stiltonost
  • 2 salladslökar
  • Havssalt
  • Svartpeppar från pepparkvarnen

Ingredient Tips

Hot Tip
Temperatures of up to 900°C can be achieved using the sear burner. This results in a crispy crust and perfect barbecue flavour.
Hot Tip
To get that special smoky flavour, fill the smoker box with suitable smoker chips. This is a simple way to transform your Pro S3 into a smoker..

Directions

Step 16
1
Låt Sear-brännaren bli varm och förvärm grillen indirekt. På en gasolgrill med 3-brännaren låter du brännaren i mitten vara avstängd och på en gasol- grill med 2 brännare ställer du in en av brännarna på ca 185 °C.
2
Dela rödlöken på mitten och lägg den med skalet på med snittytan nedåt på grillen.
3
Förgrilla steken på Sear-brännaren i ca 90 sekunder på varje sida. Sedan flyttar du över den till grillen och lägger den på grillgallret som värms upp indirekt. Sätt eventuellt in en köttermometer i mitten av steken.
4
Tryck ur de rostade lökarna ur skalet och dela på lökarna med kniven om det behövs. Fördela lökarna över steken och sedan fördelar du din blue cheese över den. Till sist saltar du lite med havssalt. Stäng locket igen.
5
Efter 4-6 minuter borde temperaturen i stekens kärna ligga på ca 52–55 °C och osten borde ha smält ut fint.
6
Låt alltihop vila i ca 4 minuter. Sedan trancherar du köttet och avrundar med salt och peppar från kvarnen. Smaklig måltid!
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klicka på stjärnorna för att betygsätta den.
Questions